Over ons

WIE ZIJN WIJ

whatsapp-image-2019-11-02-at-21.03.41.jpeg
Een vader en zijn twee zonen, zo begon het... De papa, Jan, werd door zijn zonen besmet met het virus van het vogelspotten. Wim werkt voor Natuurwerkgroep de Kerkuil en is beroepshalve bezig met projecten rond kiekendieven, kerkuilen, ijsvogels, geelgorzen,... maar ook in zijn vrije tijd is hij altijd buiten te vinden, camera en verrekijker in de aanslag, op zoek naar al wat vliegt. Roofvogels zijn zijn stokpaardje. Tom is medisch beeldvormer, ook in zijn vrije tijd neemt hij veel foto's, voornamelijk vogels, maar ook verschillende insecten. Als actief lid van Natuurstudiegroep Dijeland voert hij watervogeltellingen uit in de winter en werkt hij, net als Wim, mee aan de broedvogelinventarisatie. Gaandeweg wordt ons team versterkt met vrijwilligers.

WAAROM MET ONS OP STAP GAAN

Passie en kennis, meer heb je niet nodig om geïnteresseerden enkele uren bezig te houden. Die passie hebben we alvast en die kennis, daar wordt voortdurend aan verder gewerkt door middel van bijscholing, zelfstudie, congressen, voordrachten,... 
img_6971.jpg

WAT DOEN WIJ

0t1a3223.jpg
De natuur is een grote inspiratiebron voor ons. We gaan op stap gewapend met onze verrekijker en eventueel fototoestel. Ofwel trekken we een natuurgebied in en laten we ons verrassen door al wat onze weg kruist, ofwel gaan we op zoek naar een bepaalde soort (voornamelijk vogels).
Op onze uitstappen kunnen we vergezeld worden door ander gepassioneerde vogelspotters, alsook door 'leken' die graag eens aan den lijve willen ondervinden wat vogelspotten betekent en wat er allemaal te zien is in ons kleine landje en onze buurlanden.
Verdser organiseren wij cursussen voor beginnende vogelkijkers voor wie de stap naar een werkgroep/natuurstudiegroep net te groot is. We leren hen naar vogels te kijken, determinatiekenmerken en algemene info. Dit op een aantrekkelijke, moderne manier met eigen beeldmateriaal. Op vraag kunnen wij ook lezingen aanbieden voor organisaties.

WAT GEBEURT ER MET DE OPBRENGSTEN

NatureWalks is een vzw. Opbrengsten van cursussen, lezingen en wandelingen worden geïnvesteerd in didactisch materiaal ten einde de cursussen verder te ontwikkelen. We kopen optisch materiaal aan dat uitgeleend kan worden aan cursisten tijdens onze uitstappen.Ook steunen we projecten die ons nauw aan het hart liggen, zoals Batumi Raptor Count en plannen we lezingen te organiseren met specialisten uit binnen- en buitenland.
cursusuilen_1672152258_png_063ca24eb0058cbca23ce876f25932dd.png

Over NatureWalks

NatureWalks vzw groepeert een aantal mensen met eenzelfde passie, namelijk de natuur. De ene al wat meer ervaren dan de andere, proberen zij allen hun passie en kennis over te brengen op anderen door middel van opleidingen en uitstappen. Fotografie is een onderdeel van onze passie. De focus ligt voornamelijk op vogels.

Laatste Nieuws

07 november 2023
16 oktober 2023
16 september 2023
07 maart 2023