Nieuws

Project Vogelcursus

Jan en Tom geven les over vogels.

Het project 'Vogels voor beginners' fungeert als een soort eindwerk in de opleiding tot natuurgids en kan bestaan uit een wandeling, een groene activiteit,... Wij zagen het wat groter. Op vraag van De Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud maakten we een heuse cursus 'Vogels voor Beginners', bestaande uit twee theoretische lessen en drie wandelingen: een stadswandeling, een wandeling rond een vijver en een vroege vogelwandeling.

Met meer dan 60 soorten die besproken werden, zijn de theoretische lessen niet te onderschatten.

Les 1, die voornamelijk zangvogels en hun geluiden behandelde, was een serieuze uitdaging. Hiervoor kregen we hulp van Stijn Vranckx, medewerker van VHM, die op zijn eigen fantastische wijze de geluiden voor zijn rekening nam.

 

 

 

 

 

Les 2 behandelde voornamelijk watervogels, maar ook spechten, enkele roofvogels en wat exoten. Geluiden waren minder belangrijk, de nadruk lag iets meer op het visueel herkennen van de soorten. Voor dit project maakten we gebruik van onze eigen beeldmateriaal, met uitzondering van 3 foto's die we van collega-amateurfotografen kregen. Foto's van Naturewalks.be zijn te volgen op onze Instagrampagina.

 

 

 

 

Elke les werd afgesloten met een quiz waaraan de cursisten konden deelnemen via hun tablet, pc of smartphone.
Het opstellen van deze cursus was ook voor ons zeer leerrijk en voor herhaling vatbaar.

Ook van de deelnemers kregen we goede commentaren, daar doe je het tenslotte voor. Iedereen content!

 

 

Over NatureWalks

NatureWalks vzw groepeert een aantal mensen met eenzelfde passie, namelijk de natuur. De ene al wat meer ervaren dan de andere, proberen zij allen hun passie en kennis over te brengen op anderen door middel van opleidingen en uitstappen. Fotografie is een onderdeel van onze passie. De focus ligt voornamelijk op vogels.

Laatste Nieuws

07 november 2023
16 oktober 2023
16 september 2023
07 maart 2023