Nieuws

Batumi Raptor Count

Batumi Raptor Count heeft nog een klein duwtje in de rug nodig.

 

Batumi Raptor Count is een citizen science project, waarbij vrijwilligers van over heel de wereld naar Batumi in Georgië reizen om er de roofvogeltrek in kaart te brengen. Gedurende een tweetal maanden worden de enorme aantallen overtrekkende roofvogels geteld. De Europese roofvogels, die tijdens de najaarstrek zuidwaarts vliegen naar hun overwinteringsgebieden maken traditioneel de oversteek naar Afrika via Gibraltar of de laars van Italië, een heel deel van de Russische roofvogels trekt zuidwaarts langs Georgië, waar ze in een bottleneck terechtkomen. Aan de ene kant bevindt zich de Zwarte Zee, aan de andere kant de Grote en de Kleine Kaukasus. Hierdoor vliegen enorme aantallen roofvogels over Batumi.

Reeds vele malen trok Wim naar Batumi om mee te tellen, vorig jaar kon u op onze website nog zijn blog volgen. Dit jaar zullen zowel Wim als Tom een drietal weken aanwezig zijn in Batumi om er getuige te zijn van de roofvogeltrek.

Een telseizoen organiseren kost geld, om de werking te kunnen garanderen is een jaarlijks budget nodig van €20.000, waarvoor aan crowdfunding wordt gedaan.  Wij proberen met NatureWalks vzw ons steentje bij te dragen. Vorig jaar in augustus organiseerden we een eerste cursus roofvogelherkenning, dit jaar in februari een tweede cursus. Per inschrijving wordt €20 doorgestort aan het project.

BRC kreeg begin maart extra steun van het Ornithological Society of the Middle East, dat gedurende twee weken elk gestort bedrag tot een maximum van €3000 zou verdubbelen. Vorig jaar stortten we in september reeds €320, begin maart stortten we €620, een bedrag dat dus zal verdubbeld worden. Hierdoor leveren wij een mooie bijdrage voor het BRC-project, met dank aan de deelnemers van onze roofvogelcursus.

U kan ook altijd zelf het project steunen via deze link.

 

 

 

Over NatureWalks

NatureWalks vzw groepeert een aantal mensen met eenzelfde passie, namelijk de natuur. De ene al wat meer ervaren dan de andere, proberen zij allen hun passie en kennis over te brengen op anderen door middel van opleidingen en uitstappen. Fotografie is een onderdeel van onze passie. De focus ligt voornamelijk op vogels.

Laatste Nieuws

07 november 2023
16 oktober 2023
16 september 2023
07 maart 2023