Nieuws

Slam de Natuur

Een verrassende maar geslaagde samenwerking!

 

Mei 2023, ik krijg telefoon van een goede vriend, Stijn, die bij Natuurpunt werkt. Of ik mee wilde werken aan een project genaamd 'Slam de natuur'. Toevallig kende ik het opzet van een eerdere editie in Mechelen. Twee artiesten, een woordkunstenaar en een danser, gaan op pad met een natuurgids rond een bepaald thema en laten zich door de natuur inspireren om gedicht/lied te schrijven met bijhorende dans. Ik heb geen seconde getwijfeld en onmiddellijk toegezegd. Als thema kreeg ik 'Zangvogels', in het bijzonder de nachtegaal, mocht ik op pad met muzikante/zangeres Calya J. en danseres Brenda Anyango en dat allemaal in mijn achtertuin in Wijgmaalbroek.

Ik weet niet of beide dames mij initieel vervloekten, want ik stond erop om mijn wandeling om 5u 's ochtends te doen. Het was niet evident een dag te vinden waarop iedereen aanwezig kon zijn, dit lukte uiteindelijk halverwege juni wel, helaas een moment dat nachtegalen met jongen zitten en niet (veel) meer zingen. Niet getreurd, er waren nog voldoende interessante zangvogels aanwezig in Wijgmaalbroek. Spijtig genoeg gaf de Wielewaal niet thuis, maar we kregen we winterkoning, zwartkop, grasmus en zelfs een spotvogel te horen. Al wandelend vertelde ik over de vogels die we zagen en hoorden en zo kwam het onderwerp vogeltrek ter sprake, het onderwerp dat uiteindelijk de grote inspiratiebron zou blijken voor de muziek van Calya J. Danseres Brenda liet zich voor de make-up inspireren door een Puttertje dat zich mooi liet bewonderen op een paaltje langs de paardenweide.

Eind augustus werd in Wijgmaalbroek een heuse videoclip opgenomen. Het resultaat werd voorgesteld aan het grote publiek op zaterdag 14 oktober in Opek aan de Leuvense vaartkom. Na een korte wandeling in de buurt kregen we de première van de videoclips, waarna we de artiesten ook nog eens live hun nummer met dans zagen brengen op de bovenverdieping van Opek. Een meer dan geslaagde avond met een prachtig eindresultaat!

 

Over NatureWalks

NatureWalks vzw groepeert een aantal mensen met eenzelfde passie, namelijk de natuur. De ene al wat meer ervaren dan de andere, proberen zij allen hun passie en kennis over te brengen op anderen door middel van opleidingen en uitstappen. Fotografie is een onderdeel van onze passie. De focus ligt voornamelijk op vogels.

Laatste Nieuws

07 november 2023
16 oktober 2023
16 september 2023
07 maart 2023