Blog Batumi

Batumi Blog 7

Een woord dat je in het Georgisch zeker moet kennen is "tchatcha". 

 Dit is een soort zelfgestookte wodka tussen de 60 en 80 graden. Zowat elke man in dit dorp stookt zijn eigen sterke drank. Als teken van gastvrijheid zal er door gastheer getoast worden op de vriendschap, familie, wereldvrede etc. Elke reden is goed genoeg om te toasten. Hier toont mijn gastheer Murman hoe straf deze drank is. Ik verkies de tchatcha te drinken na het eten, anders proef je de lekkere gerechten het eerste kwartier niet meer door de brandende nasmaak van de alcohol. 

 

Er zijn tot nu een goede 905.000 roofvogels geteld, het miljoen halen we zeker! Op mijn persoonlijke lijst mogen twee roofvogels toegevoegd worden: vale gier en blauwe kiekendief, dat brengt mijn totaal op 26 soorten!

Ik werd ook uitgenodigd om naar een BRC feestje te gaan, deze feestjes zijn legendarisch. Iedereen leert elkaar op een andere manier kennen, de tchatcha, wijn, bier en chartreuse vloeien rijkelijk. De ochtend erop is het zeer stilletjes op de telpost 😁.

Mijn maatje Filiep is ook toegekomen! Een crème van een gast en uiteraard een groot vogelkenner! Hij zal ongetwijfeld voor extra ambiance zorgen in het team van de tellers. Er komt een hele nieuwe lichting tellers toe en daar zitten voor mij heel wat bekenden tussen. Het merendeel van de "ervaren" tellers kiest ervoor de tweede helft van het seizoen te tellen vanwege de grotere variatie in roofvogelsoorten (waaronder verschillende arenden) die dan te zien is.

Het weer gaat omslaan, vandaag was het bloedheet, laf en geen wolkje aan de lucht. Tegen 16u kwam de bewolking opzetten en voor de komende 3 dagen hebben ze zware regenval voorspeld.. Ik ben benieuwd!

 

[powr-comments]