Blog Batumi

Batumi Blog 2

Aangekomen!


Vrijdag 10 september vertrok ik om 9u30 naar Batumi, door omstandigheden beloofde het een lange reis te worden met maar liefst 3 vluchten. Zaterdag 11 september kwam ik om 9u30 aan, maar door 2 uur tijdsverschil heb ik er dus 22 uur over gedaan om ter plekke te geraken. Geen oog heb ik dicht kunnen doen...

Bij het gastgezin aankomen voelt bijna zoals thuiskomen, het is haast familie geworden in de 9 jaren dat ik ze ken. Na het warme weerzien ben ik onmiddellijk onder de douche gesprongen (jawel, ik heb een privé badkamer in mijn guesthouse), rap iets gegeten (homemade pizza) en daarna de berg opgetrokken.... Het is toch altijd een beetje doodgaan die eerste paar keer, een serieuze beklimming!

Onderweg 4 locals tegengekomen en dus ook 4 keer uitgenodigd om iets te gaan drinken en eten, maar daar had ik geen tijd voor. Ik moest de berg op! Na een hartelijke verwelkoming door de coördinator en tellers boven op de berg heb ik nog 1,5 uur kunnen genieten alvorens het weer omsloeg. Mist en zware regen domineerden de rest van de namiddag.

Toch had ik 12 roofvogelsoorten gezien: boomvalk, sperwer, balkansperwer, steppebuizerd, wespendief, zwarte wouw, bruine kiekendief, grauwe kiekendief, steppekiekendief, dwergarend, visarend en aasgier. Een paar honderd roofvogels toch! Vergezeld door honderden bijeneters en tientallen scharrelaars. Uiteindelijk ben ik dan toch in de regen naar beneden gegaan en twee uurtjes slaap ingehaald.


zwarte wouw

 


Bijeneter

 

's Avonds was de man des huizes thuis en moest er voor het avondeten getoast worden op onze vriendschap met tchatcha: zelfgestookte wodka van tussen de 60 en 70 graden. Terwijl ik dit stukje tekst schrijf, roept een dwergooruiltje dat het tijd is om te gaan slapen. Tot binnenkort!

 [powr-comments]