Blog Batumi

Batumi Blog 8

Het was een lange dag gisteren, de voorspelde regen is er gekomen. 

 



Uren aan een stuk regende het pijpenstelen! Op het moment dat het 5 minuutjes lichtjes opklaarde, zag ik een bruine kiekendief, en boomvalk en één wespendief toch een poging doen om zuidwaarts te vliegen, ver zullen ze helaas niet geraakt zijn.

Het hoogtepunt van de dag waren enkele bijeneters die in de gietende regen op een elektriciteitsdraad kwamen zitten. Altijd leuk om die even te digiscopen.

Tegen de avond kwam een jong koppel in de guesthouse aan, ze zullen 3 nachten blijven. Het blijkt een jong Gents koppel te zijn. Hij is een vogelaar, zij niet. Ze zijn al anderhalve maand aan het rondtrekken in Georgië. Het is mijn 8ste keer in Georgië, maar ik ben nog niet verder dan 30 km buiten Batumi geweest... Teveel schrik om die ene speciale roofvogel te missen...

Het werd een gezellige avond met mijn Duitser en het jonge koppel. We bespraken plannen voor vandaag: aangezien het maar drietal uurtjes droog zou blijven, zouden we naar Choroki Delta gaan. Denk aan een mix tussen de Ijzermonding en het natuurgebied van de Blankaart. Maar bij het ontbijt zat het zonnetje al mooi uit. Plannen werden omgegooid en station 1 werd ons doel. Heel wat arenden, vooral schreeuwarend, passeerden de revue. Ook dwergarend en slangenarend lieten zich veelvuldig zien.

Slangenarend

Op enkele spetters na is het heel de dag droog gebleven... Voor morgen geven ze ongelooflijk slecht weer... Benieuwd wat dat gaat geven, ik maak alvast geen plannen en blijf hoogstwaarschijnlijk in de guesthouse.

 

[powr-comments]