Blog Batumi

Batumi Blog 10

Gisteren zijn we met de BRC-tellers gaan eten op restaurant.  Op het menu stonden allerlei Georgische specialiteiten.



We zouden vertrekken om 18u30, maar  beide teams zijn op het telstation gebleven tot iets voor 19u, er vlogen nog teveel zwarte wouwen rond.... In het laatste uur zijn er nog 16.000 geteld 🤔. We zijn dus wat later dan voorzien toegekomen in het restaurant, maar horeca moet hier sluiten om 22u wegens Covid-19. Na het eten was er slechts een half uurtje tijd voor diegenen die graag wilden dansen.

 

Eigenlijk ben ik niet helemaal volledig, want dit etentje was eigenlijk ook ter gelegenheid van de verjaardag van Ruslan, de gastheer van de guesthouse van de tellers. Het is ondertussen een jaarlijkse traditie om op zijn verjaardag te gaan eten. We hadden dan ook een kleinigheid voor hem voorzien.

 

Vandaag was een topdag! Veel vogels, vooral weer zwarte wouw, waar blijven die beesten toch vandaan komen...
Veel thermiekbellen waar ik aardig mijn video-skills heb op kunnen uitproberen.

 

Het was eigenlijk aftellen tot we het miljoen zouden halen, maar met de aantallen die vandaag passeerden, was het een kwestie van tijd. Rond 13u was het zo ver, de miljoenste roofvogel van najaarsmigratie 2021 werd geteld! Grote kans dat het een zwarte wouw was of een steppebuizerd, dat zullen we helaas nooit weten.

 

Eén miljoen roofvogels, dat is toch wel een reden om een feestje te bouwen! En dat zal ook gebeuren vanavond, op een ideale plek, station 1! Ik ben alvast benieuwd, beelden volgen in de volgende blog.

Oh, ja, voor ik het vergeet: vandaag heb ik ook mijn eerste keizerarend gezien! Dat brengt mijn totaal aantal roofvogelsoorten op 27! Ik verwacht niet om daar nog een soort aan toe te voegen dit jaar, maar je weet nooit.

 

[powr-comments]