Blog Batumi

Batumi Blog 13

"Look, there are some great plovers there! Anyone tea?" 😊

 

 

Het is hier in Georgië niet anders dan in België dit jaar. Het weer is veel slechter dan gewoonlijk, maar eigenlijk zit ik daar niet mee in. De vogels moeten hier passeren, en dan zijn dagen met meer dan 100.000 roofvogels eens zo indrukwekkend als 4 dagen met 25.000 roofvogels.

Eergisteren was zo'n regendag, dus besloot ik met goede vriend en gids Dachi mee te gaan naar Poti. Poti staat bekend om zijn steltlopers, maar evengoed passeren daar grote groepen roofvogels op trek, het ligt aan de kust ten noorden van Batumi. Ik had helemaal geen verwachtingen, steltlopers zijn mijn ding niet echt, maar wauw, wat een voormiddag! Mijn camera lag nog in de guesthouse want hevige regen was voorspeld, toch bleef het droog, maar met veel wind. Dachi had nog twee Russen mee die hij begeleidde en dus was dit vogelen met wat comfort!

Wel leuk moment om de APC van Kite uit te testen in deze omstandigheden. Veel wind, in de ene hand thee, in de andere de verrekijker en perfect stil beeld! Lovely!

Steltlopers zijn dus niet mijn ding, maar ik ben wel verwend geworden met bruine kiekendieven, zwarte wouwen, een visarend, smelleken 3 keer dichtbij jagend, boomvalk en jagende slechtvalk die een steltloper in de vlucht gepakt heeft... In de namiddag hebben we Choroki Delta bezocht, daar zijn we wel uitgeregend, maar toch een leuk filmpje kunnen maken van bijeneters!

 

's Avonds nog een leuk berichtje gekregen van de Engelsman die een dag eerder al vertrokken was:

Voor gisteren was er een hele dag regen voorspeld, maar de dag begon perfect met mooie zonsopgang, een adulte man Steppekiekendief en Adjaran Chatsjapoeri als ontbijt! Op een paar druppels na, bleef het heel de dag droog. En wat voor een dag!
111.154 roofvogels vandaag, waaronder meer dan 1650 arenden waarvan 10 keizerarend, 2 aasgieren en een vale gier.... En ze vlogen dicht! 😁 Nog 37.798 roofvogels en we breken het all time record van 2014 (1.344.009 raptors). Momenteel zitten we aan 1.306.211 (tweede beste ooit dus). En het is nog 2 weken tellen! 😁

 

's Avonds zijn Dachi en zijn twee Russen (beginnende vogelaars) vertrokken. Toen ik zijn toeristen vroeg welke vogel het meeste indruk achter gelaten had, zei de vrouw na wat bedenktijd "adult mannetje steppekiek" en haar man zei "de blauwe reiger"! Denk dat het duidelijk is wie het hoogst in mijn achting staat!

 

 

 

[powr-comments]