Nieuws

Proficiat Wim!

Wim slaagde voor zijn examen tot ringer.

Bloed, zweet en tranen moet het gekost hebben! Na een stage van twee jaar vond vorige zondag het examen tot ringer plaats.

Naast de vereiste kennis van de procedures, de te volgen administratieve handelingen, de topografie van een vogel, de theorie van de rui en de meettechnieken, bestaat het examen uit 25 dia's (die slechts 10 seconden getoond worden) waarvan de soort moet bepaald worden, gevolgd door de determinatie van een 50-tal opgezette exemplaren.

Maandagavond kwam plots het verlossende mailtje binnen dat Wim geslaagd was en nu officieel medewerker is van het KBIN (Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen n.v.d.r.). Wim is vanaf heden in het bezit van een nestvergunning. Dit wil zeggen dat hij jonge vogels op nest mag ringen, maar zelf geen vogels mag vangen. De vergunning om vogels te vangen vereist een bijkomende stage van 2 jaar, gevolgd door een nieuw examen.

Wij kijken al uit om in het voorjaar Wim aan het werk te zien!

Foto genomen tijdens de stage-periode

Over NatureWalks

NatureWalks vzw groepeert een aantal mensen met eenzelfde passie, namelijk de natuur. De ene al wat meer ervaren dan de andere, proberen zij allen hun passie en kennis over te brengen op anderen door middel van opleidingen en uitstappen. Fotografie is een onderdeel van onze passie. De focus ligt voornamelijk op vogels.

Laatste Nieuws

07 november 2023
16 oktober 2023
16 september 2023
07 maart 2023