Nieuws

Wat als... 3D kon

De schoonheid zit vanbinnen!

Het begon allemaal als een grapje. Wim liet ons een foto van een schedel van een buizerd zien in vergelijking met een foto van een schedel van een bruine kiekendief... 'Hé, zou het niet cool zijn mochten we die schedels in 3D kunnen zien?'. Jan, die zich als een vis in het water in de computerwereld voelt, kwam al snel op de proppen met enkele modellen van 3D scanners. Na een vergelijkende studie werd overgegaan tot de aankoop van een scanner.

Na enkele testscans bleek dat Jan de nodige skills al snel onder de knie had, zodat het echte werk kon beginnen. Nu nog schedeltjes vinden. Gezien onze goede contacten met de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud lag het voor de hand dat we eerst daar zouden aankloppen. We vonden er wat we zochten en het scannen begon... eerst een grote zilverreiger, dan een ijsvogel. Tom legde zich toe op de integratie van de scans op deze website en hopla, de 3D-tab werd gecreëerd. Onder die tab vind je voorlopig twee submenu's: vogels en zoogdieren.

 

Omdat de collectie van Museos en van de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud beperkt is, zijn we nog op zoek naar andere partners die hun collectie ter beschikking willen stellen. Suggesties zijn altijd welkom via ons contactformulier.

Over NatureWalks

NatureWalks vzw groepeert een aantal mensen met eenzelfde passie, namelijk de natuur. De ene al wat meer ervaren dan de andere, proberen zij allen hun passie en kennis over te brengen op anderen door middel van opleidingen en uitstappen. Fotografie is een onderdeel van onze passie. De focus ligt voornamelijk op vogels.

Laatste Nieuws

07 november 2023
16 oktober 2023
16 september 2023
07 maart 2023